tratamente

implantul cohlear

detalii contact >>

Contactați-ne pentru a afla dacă problema Dumneavoastră de auz poate fi tratată prin implant cohlear.

Avantaje ale colaborării cu Travel Medical:

 • prețuri mai mici sau cel mult egale cu cele oferite de spitale. Travel Medical gestionează un număr foarte mare de pacienți si, pentru a obține cel mai bun raport preț-calitate, negociază în mod gratuit pentru fiecare caz, cu mai multe unități medicale.
 • transmiterea gratuită a documentelor medicale;
 • second opinion și consiliere medicala gratuită;
 • organizarea completă a deplasării (avion, hotel etc.);
 • transport gratuit intre spital, hotel și aeroport;
 • traducerea documentelor medicale în și din limba engleză (gratuită în unele cazuri).

Plata serviciilor medicale se face doar la spital. Travel Medical nu percepe nicio taxă suplimentară pentru gestionarea cazului.

Ce este implantul cohlear?

Implantul cohlear este un dispozitiv computerizat care poate restabili auzul persoanelor cu surditate neurologică. Este unica tehnologie medicală aptă să redea unul din cele cinci simţuri – cel al auzului. În lume există peste 400.000 copii şi adulţi care au beneficiat de implant cohlear. Spre deosebire de proteza auditivă, care doar amplifică sunetele, implantul cohlear transformă sunetele din mediul înconjurător sau cuvintele în semnale electrice, transmiţând aceste semnale către nervul auditiv.

Implantul este plasat chirurgical în spatele urechii şi include:

Extern:

 • Unul sau mai multe microfoane pentru captarea sunetelor din mediul înconjurător;
 • Un procesor de sunete care filtrează selectiv sunetele, prioritizând sunetele legate de vorbire, împarte sunetele pe canale şi trimite semnalele electrice corespunzătoare printr-un fir catre transmițător;
 • Un transmiţător, care este ţinut în poziţie de un magnet plasat în spatele urechii externe şi care transmite, prin piele (prin inducţie electromagnetică), putere electrică şi sunetele procesate, către partea internă a dispozitivului.

Intern:

 • Un receptor şi stimulator, fixat în os, sub piele, care converteşte semnalele primite de la transmiţător în impulsuri electrice şi le trimite printr-un cablu electric către electrozi;
 • O reţea de până la 22 de electrozi, împrăştiaţi pe cohlee, care trimit impulsuri către nervul vestibulo-cohlear.
tratamente

implantul cohlear

Chirurgia implantului cohlear

Chirurgia implantului cohlear se face în regim ambulatoriu, sub anestezie generală. O incizie este făcută în spatele urechii. Odată cu expunerea spaţiului urechii medii, se face o deschidere în cohlee şi sunt introduşi electrozii implantului. Dispozitivul electronic este amplasat sub piele, în spatele urechii. Acest tip de intervenţie este indicată copiilor care au împlinit vârsta de 12 luni şi care nu beneficiază de proteze auditive.

Echipa de implant cohlear

Echipa de implant cohlear din Clinica Acibadem Fulya este formată din medici chirurgi neuro-otologi (specialişti ORL) şi doi specialişti audiologi. Evaluarea preoperatorie, calculele intraoperatorii şi reabilitarea postoperatorie a fiecărui pacient este urmată cu exactitate, folosind tehnologia de ultimă oră. Intervenţia chirurgicală este efectuată în condiţii de maximă siguranţă, folosind cel mai recent echipament medical.

Intervenţia de implant cohlear în Clinica Acibadem Fulya (implantul inclus) acum are un preţ promoţional de 30.000 USD, considerabil mai mic în comparație cu prețul practicat în Statele Unite - de 45 000 USD şi Germania - de 35 000 EURO.